Wie ben ik

Even voorstellen…

Mijn naam is Esther Hellemans-Nederlof. Ruim 10 jaar heb ik als leerkracht gewerkt in het basisonderwijs. Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Master Special Educational Needs (Master SEN) specialisatie RT, ben ik in 2015 gestart met mijn eigen praktijk voor remedial teaching. Omdat ik steeds meer merkte, dat ik de kinderen in mijn klas niet de (individuele) aandacht kon geven, die ze wel nodig hadden, ging dit wringen.
In de afgelopen jaren ben ik me gaan specialiseren op het gebied van rekenen en heb hier diverse cursussen en opleidingen voor gedaan.

Inmiddels is mijn visie op de remedial teaching, zoals ik het altijd deed, nogal gewijzigd.
Door een flinke zoektocht met mijn eigen zoon kwam ik in aanraking met de Kernvisie methode. Deze methodiek paste heel goed bij zijn rechtsgeoriƫnteerde leerstijl. Hij heeft hierin coaching gehad en de resultaten zijn verbluffend. Dit gunde ik andere kinderen ook en ik ben de opleiding tot Kernvisiecoach gaan volgen.
Met behulp van de Kernvisie methode help ik kinderen met leerproblemen weer op weg door hen gebruik te laten maken van hun talenten. Door ze een andere leerstrategie eigen te laten maken, kunnen ze weer meekomen op school.

Mijn hart ligt bij kinderen. Ze zijn zo ontzettend waardevol, puur, vol eigen humor en ik leer elke dag van hen. Door de coaching kan ik hen iets leren en kunnen we beiden groeien.