Wie ben ik

Even voorstellen…

esther hellemans-nederlof

Mijn naam is Esther Hellemans-Nederlof en ik ben 10 jaar werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. In deze tijd heb ik wisselend voor de groepen 4 t/m 8 gestaan. Zodoende heb ik veel kennis van de verschillende leeftijden opgedaan.

In 2009 heb ik de Master SEN (Special Educational Needs) specialisatie RT afgerond. De kennis uit deze opleiding heb ik destijds vooral in mijn klas toegepast. Omdat ik steeds meer merkte, dat ik de kinderen uit mijn klas niet de (individuele) aandacht kon geven, die ze wel nodig hadden, ging dit wringen.

In 2015 ben ik dan ook gestart met mijn eigen RT Praktijk Stip. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd op het gebied van rekenen. Hiervoor heb ik de opleiding ‘Rekenproblemen en dyscalculie’ gevolgd bij ’t Kwec, gegeven door Hans van Luit en ben ik gecertificeerd om diagnostisch rekenonderzoek te doen met behulp van RD4. Daarnaast ben ik me momenteel aan het inlezen in hoogbegaafdheid. Wellicht volgt hier nog een opleiding of cursus in.

Mijn hart ligt bij kinderen. Ze zijn zo ontzettend waardevol, puur, vol eigen humor en ik leer elke dag van hen. Door de begeleiding kan ik ook hen iets leren en kunnen we beiden groeien.

Ik ben lid van de LBRT, Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers.